19. 4. 2021.

Događaji, izvješća

Ivana Maričević

Višestruko nagrađivani autor najvećih domaćih književnih hitova u posljednjem desetljeću, Kristian Novak, gostovao je u tvojoj Knjižnici 16. travnja 2021.

Izrazivši oduševljenje novootvorenom Knjižnicom, književnik je istaknuo važnost ulaganja u infrastrukturu koja se tiče znanja i njegova prenošenja, rekavši da ovakvu knjižnicu zaslužuje svaki grad u Hrvatskoj te čestitao lokalnoj vlasti, Ministarstvu kulture i svima koji su sudjelovali u projektu nove Knjižnice. 

S voditeljicom Aleksandrom Šutalo autor je razgovarao o stvaralačkom procesu, doživljaju vlastitog djela na kazališnim daskama, utjecaju pandemijskog vremena na vlastito pisanje, odnosu akademske karijere i pisanja, suvremenoj hrvatskoj književnoj sceni, kritici svoga rada, koracima na putu književnog uspjeha te književnim temama koje ga privlače. Također, književnik je odgovarao i na pitanja koja su mu postavili pratitelji na Facebooku, a posjetitelji na Galeriji svjetlosti i pratitelji prijenosa uživo na Facebook stranici Knjižnice, imali su također priliku saznati i zanimljivosti iz autorova života, poput posljednjeg koncerta na kojem je bio i nedostaju li mu predavanja.

Književnu su večer oplemenili posebni glazbeni gosti Ružica Maurus i Ivan Polić prateći glazbom atmosferu Novakovih romana Ciganin, ali najljepši i Črna mati zemla.
Snimku događaja možeš pogledati ovdje.