FOTONATJEČAJ CAMERA AUREA

Kako bi popularizirala fotografiju kao umjetnost te s ciljem promocije zavičajnog umjetničkog stvaralaštva, Gradska knjižnica Požega u veljači 2023. godine raspisala je fotonatječaj Camera Aurea za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji. 

Ciljevi tog natječaja bili su popularizacija fotografije kao umjetnosti i poticanje kreativnog izražavanja, očuvanje i promicanje kreativnog identiteta te zavičajnog stvaralaštva, promocija fotografa s područja Požeško-slavonske županije te obogaćivanje kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice.

REZULTATI FOTONATJEČAJA CAMERA AUREA

Natječaj je trajao od 22. veljače do 15. svibnja 2023. godine. Nakon provedenog natječaja, vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora, Prosudbeno povjerenstvo imalo je zadatak odabrati najkvalitetnije radove jednog autora koji će se predstaviti na samostalnoj izložbi u okviru Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega.

Pristiglo je ukupno deset fotografskih portfolija autora iz Požege, Pleternice, Velike, Kutjeva, Brestovca, Jakšića, Frkljevaca i Kaptola. Prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva u sastavu Dijane Klarić, Aleksandre Šutalo i Inge Devčić, najkvalitetniji su radovi autorice Marije Mrkojević te je ona odabrana kao pobjednica ovog natječaja.

Svima prijavljenima Gradska knjižnica Požega zahvaljuje na sudjelovanju, a pobjednici čestita!

IZLOŽBA

Knjižnica će organizirati i financirati samostalnu izložbu fotografija odabrane autorice koja će tijekom srpnja i kolovoza 2023. godine biti postavljena u Knjižnici u okviru Izložbenog programa. 

Izložba će se organizirati uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.