FOTONATJEČAJ CAMERA AUREA

Kako bi popularizirala fotografiju kao umjetnost te s ciljem promocije zavičajnog umjetničkog stvaralaštva, Gradska knjižnica Požega u veljači 2023. godine raspisala je prvi fotonatječaj Camera Aurea za punoljetne fotografe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji.

Ciljevi su tog natječaja popularizacija fotografije kao umjetnosti i poticanje kreativnog izražavanja, očuvanje i promicanje kreativnog identiteta te zavičajnog stvaralaštva, promocija fotografa s područja Požeško-slavonske županije te obogaćivanje kulturne ponude grada Požege Izložbenim programom Knjižnice.

OPIS NATJEČAJA

Ovogodišnji natječaj traje od 26. siječnja do 29. veljače 2024. godine, a vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora imenovano Prosudbeno povjerenstvo odabrat će najkvalitetnije radove jednog autora. Knjižnica će organizirati i financirati samostalnu izložbu fotografija odabranog autora iz Požeško-slavonske županije koja će tijekom ožujka 2024. godine biti postavljena u Knjižnici.

UVJETI NATJEČAJA

Sudionik natječaja mora biti punoljetna osoba s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji.
Sudionik se mora prijaviti na e-mail zso@gkpz.hr do 29. veljače u ponoć.
U e-mailu subjecta/naslova Prijava Camera Aurea 2024. sudionik mora poslati 20 do 30 odabranih autorskih fotografija, dolje navedene osobne podatke i ispunjenu, vlastoručno potpisanu suglasnost. Suglasnost možeš preuzeti ovdje.

KAKO SE PRIJAVITI?

Svoju prijavu pošalji elektroničkom poštom na e-mail zso@gkpz.hr.
Subject/naslov pošte: Prijava Camera Aurea 2024.
U tijelo poruke OBVEZNO upiši svoje podatke: ime i prezime, kućna adresa i telefonski broj.
U privitku priloži 20 do 30 autorskih fotografija.
U privitku priloži ispunjenu i vlastoručno potpisanu suglasnost.

* ako je memorijski kapacitet tvojih fotografija prevelik za slanje e-poštom, posluži se servisima za postavljanje velikih datoteka i proslijedi nam linkove za preuzimanje fotografija (jumbo.iskon.hr, Google Drive, dropbox.com, wetransfer.com…)

TEHNIČKI UVJETI

Minimalna je rezolucija fotografije 250 dpi na dimenziji 250 mm x 380 mm.
Fotografije smiju biti obrađene u programima za uređivanje fotografija, ali do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja.
Fotografije ne smiju imati potpise, natpise, oznake, vodene žigove ili druga obilježja.

PROSUDBENO POVJERENSTVO

Vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora imenovano Prosudbeno povjerenstvo odabrat će najkvalitetnije radove jednog autora. Prosudbeno povjerenstvo čine djelatnice Gradske knjižnice Požega: Aleksandra Šutalo, Dijana Klarić i Klara Batinović.

IZLOŽBA

Knjižnica će organizirati i financirati samostalnu izložbu fotografija odabranog autora iz Požeško-slavonske županije koja će tijekom ožujka 2024. godine biti postavljena u Knjižnici. Fotografije koje će biti postavljene u okviru izložbe bira Prosudbeno povjerenstvo u dogovoru i suradnji s autorom.

ROK ZA PRIJAVU

26. siječnja 2024. — 29. veljače 2024.
Prijave se primaju do 29. veljače 2024. godine do ponoći.

REZULTATI FOTONATJEČAJA CAMERA AUREA 2024. GODINE

Natječaj je trajao od 26. siječnja do 29. veljače 2024. godine. Nakon provedenog natječaja, vrednovanjem prispjelih prijavnica i fotografskih portfolija autora, Prosudbeno povjerenstvo imalo je zadatak odabrati najkvalitetnije radove jednog autora koji će se predstaviti na samostalnoj izložbi u okviru Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega.

Pristiglo je ukupno 11 fotografskih portfolija autora iz Požege, Pleternice, Velike, Drage, Kaptola, Vidovaca i Poloja. Prema ocjenama Prosudbenog povjerenstva u sastavu Dijane Klarić, Aleksandre Šutalo i Klare Batinović, najkvalitetniji su radovi autorice Snježane Konvični te je ona odabrana kao pobjednica tog natječaja.

Svim prijavljenima Gradska knjižnica Požega zahvaljuje na sudjelovanju, a pobjednici čestita!

IZLOŽBA

Knjižnica će organizirati i financirati samostalnu izložbu fotografija odabrane autorice koja će 14. ožujka 2024. godine biti postavljena u Knjižnici u okviru Izložbenog programa.

Izložba će biti organizirana uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.