28. 4. 2021.

Događaji, izvješća

Aleksandra Šutalo

Velika nam je čast bila nastupati kao jedan od prvih izvođača u povijesti nove knjižnice, koristiti live stream tehnologiju po prvi put i premijerno se pokazati u nešto drugačijem, akustičnom izdanju. Sretni smo što smo u ovim teškim vremenima uopće imali priliku nastupiti, a naročito na ovakvom događaju. I prije nego nas pozovete, najavljujemo da ćemo doći opet. Divno je biti opet kod kuće, još jednom hvala. Voli vas Detmeć.“ – tako su se članovi grupe Detmeć javili Knjižnici nakon koncerta koji su održali na Galeriji svjetlosti u subotu 24. travnja 2021. Koncert se prenosio uživo na YouTube kanalu Gradske knjižnice Požega uz produkciju Glazbene škole Požega.

Koncert se može pogledati na YouTube-u.

Detmeć je rock-rap sastav koji čine Karlo Ćavar, Filip Kordovan, Hrvoje Pandžić i Mario Pavlić. Nakon debitantskog albuma „Na rubu“ koji su objavili u studenom 2019. godine u Croatia Recordsu, nastavljaju raditi na novom materijalu. Najavljuju da će prve pjesme iz nove serije uskoro ugledati svjetlo dana, a neke su se već premijerno mogle čuti na koncertu u Knjižnici.

Razvojem benda i zajedničkim sviranjem sve su nam zanimljiviji projekti van komfor zone pa se tako i poziv u novu Gradsku knjižnicu Požega činio kao prilika za novi format i glazbenu dimenziju. – zaključili su dečki iz Detmeća.

Samo naprijed dečki, vaša Požega vas prati i čeka!