12. 5. 2021.

Novosti

Inga Devčić

Kreativne radionice izvrstan su način za poboljšanje postojećih vještina, stjecanje novih iskustava i važan su dio procesa cjeloživotnog učenja. Za sve kreativne ljubitelje fotografije, sudjelovanje na fotografskim radionicama prilika je za proširivanje teorijskih znanja i praktičnu upotrebu teorije – fotografiranje.

Fotografiranjem nastaje fotografija koja je umjetnost, priča, emocija, uspomena, zaustavljeni trenutak, interpretacija, komunikacija, dokument… Priliku za rast i razvoj u području fotografije i zaustavljanje trenutka imaju polaznici fotografske radionice koja se ovog mjeseca održava u Požegi.

Turistička zajednica grada Požege organizirala je fotografsku radionicu pod nazivom FotoAVANTURA. Zbog ograničenog broja sudionika, najbrži zaljubljenici u fotografiju imali su mogućnost prijaviti se, sudjelovati i proširiti svoje teorijsko i praktično znanje o fotografiji.

Voditelj je radionice Hrvoje Mikolčević, teorijski dio predavanja održava se subotom u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega, a fotografiranjem prepoznatljivih motiva Požege sudionici zaustavljaju trenutke i stvaraju zanimljiv kadar.

Polaznici radionice do kraja previđenih susreta imat će priliku dobiti odgovore na brojna pitanja – kako pravilno rukovati fotoaparatom, kako nastaje slika u fotoaparatu, kako prepoznati vrijedan motiv, što fotografiju čini lijepom, koji načini fotografiranja postoje, kako odabrati i urediti fotografiju za društvene mreže. Uz savjete iskusnog fotografa, razmjenjivanjem iskustava i vježbanjem novih tehnika polaznici se tijekom svibnja upuštaju u ovo kreativno fotografsko putovanje, FotoAVANTURU.