1. 6. 2021.

Događaji, najave

Ivana Maričević

Program Noć otvorenih vrata – 24 sata kviza & knjižnice održat će se u tvojoj Knjižnici od 16 sati u subotu, 5. lipnja, do 16 sati u nedjelju, 6. lipnja. U navedenom ćemo vremenu biti otvoreni za korisnike i posjetitelje, a koji te sve sadržaji očekuju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji, pročitaj u nastavku.

24 sata kviza u Požegi

U organizaciji Kvizoljubaca Zlatne doline, uz organizacijsku i programsku podršku Knjižnice, na Galeriji svjetlosti održat će se kviz-maraton u trajanju od 24 sata bez prekida. Dođi, prati kviz na Trgu spoznaje, saznaj koja ćemo kvizaška lica ugostiti i podrži ove entuzijaste u jedinstvenom kvizaškom izazovu.

Radionica fotografije za mlade

Želiš naučiti više o fotografiji? Radionica fotografije za mlade koja će se održati u Dvorani mudrosti 5. lipnja 2021. od 16:00 u sklopu projekta solidarnosti “SolidArt”, pod vodstvom Hrvoja Mikolčevića, idealna je prilika da naučiš kako kadrirati i raditi bolje fotografije. Sve što trebaš je prijaviti se i ponijeti mobitel s kamerom. 

Prijaviti se mogu osobe u dobi od 13 do 18 godina kao i sve nezaposlene osobe koje nisu u sustavu obrazovanja ili osposobljavanja bez obzira na dob. 

Više o radionici: SolidArtPž
Link za prijavu: Fotoradionica

Sajam knjiga

Otpisane knjige iz fonda tvoje Knjižnice moći ćeš kupiti po cijeni od 10 kn za cijelo vrijeme trajanja programa.

Lego-maraton za velike

Ljubitelj si Lego kockica? U okviru Noći otvorenih vrata možeš se okušati u slaganju novih Lego-setova od 3 500 dijelova i više za starije od 18 godina. Prijava je obvezna na omm@gkpz.hr 

Akcija besplatnog upisa

Iskoristi priliku i ako još nisi naš član, upiši se besplatno. Akcija traje od 00:00 do 7:00 sati.

Akcija oprosta zakasnine

Zaboravio/zaboravila si vratiti knjigu na vrijeme? Noć otvorenih vrata prava je prilika da to učiniš bez naplate zakasnine. 

Posjeti nas u bilo koje doba dana ili noći, prati kviz na Trgu spoznaje, upiši se u Knjižnicu, izaberi i posudi svoj naslov, vrati knjigu bez naplate zakasnine, čitaj, kupi knjigu, prijavi se i sudjeluj u Lego-maratonu i radionici fotografije, budi dio jedinstvenog događaja u Hrvatskoj te podrži svoju Knjižnicu. Očekuju te i pokloni iznenađenja! 

Mario Kovač – predstavljanje lika i (ne)djela

U petak, 4. lipnja u 19:00 sati u Dvorani mudrosti održat će se književni susret s Mariom Kovačem, svestranim umjetnikom koji svoj umjetnički izričaj pokazuje kroz kazalište, film, glazbu i književnost, a pored svega je i strastveni kvizaš. Osim što će predstaviti svoju drugu zbirku pjesama pod nazivom “Metamorfoze iliti pretvorbe”, Mario će govoriti i o svom profesionalnom putu, a neizostavna tema bit će i kvizaštvo kao odlična uvertira Noći otvorenih vrata Knjižnice kada će se održati 24 sata kviza. Događaj možeš pratiti i uživo na Facebook stranici Knjižnice.