17. 6. 2021.

Novosti

Ivana Maričević

Ekonomska škola Požega, u suradnji s udrugom Fokus i Gradskom knjižnicom Požega provela je projekt “Učenici komuniciraju s izvornim govornicima”. S ciljem učenja i usavršavanja znanja stranog jezika kroz izravnu komunikaciju s izvornim govornicima, jačanja samopouzdanja, upoznavanja drugih kultura, poticanja tolerancije te poboljšanja prezentacijskih vještina i stjecanja novih poznanstava, projekt je realiziran od 14. do 16. lipnja 2021., a u njemu je sudjelovalo 6 studenata iz Sjedinjenih Američkih Država i 45 učenika Ekonomske škole Požega pod vodstvom profesorice Jelene Kovačević.

Projekt je započeo 14. lipnja upoznavanjem gostujućih studenata sa znamenitostima Požege koje su im na engleskom jeziku predstavili učenici 3. h razreda, hotelijersko-turističkog usmjerenja – Lucija Vuić, Ena Bošnjak, Sonja Paulić, Mihael Ćavar i Marta Franješević. 

Program je nastavljen 15. lipnja u Gradskoj knjižnici. Nakon obilaska i upoznavanja nove Gradske knjižnice koje je na engleskom jeziku pripremio i proveo učenik Stjepan Ćavar, u Dvorani znanja uslijedio je kviz znanja mladih Amerikanaca o Požegi koji je pripremila i provela učenica Mia Puljić, a gosti su nagrađeni poklonima koje su osigurali Ekonomska škola i Gradska knjižnica. Nakon kviza uslijedilo je predstavljanje gostiju te razne aktivnosti u kojima su učenici razgovarali o sličnosti i razlikama njihovih zemalja, a dan je završen neformalnim druženjem sudionika uz pizzu na terasi Mama Mije. 

Gradska knjižnica ugostila je sudionike projekta i 16. lipnja. Trećega dana provedbe projekta, učenici su također kroz brojne aktivnosti, igre, lekcije vokabulara i vođeni razgovor imali priliku vježbati, proširivati i unapređivati svoje znanje engleskog jezika, ali i bolje se međusobno upoznati i proširiti vidike, a druženje su zaključili igranjem društvenih igara.