1. 7. 2021.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

Magistrica ekonomskih znanosti, konzultantica s 20 godina iskustva i financijska savjetnica sa srcem Dijana Ferković predstavila je svoju prvu knjigu NOVAC materino uputstvo za upotrebu 30. lipnja 2021. godine na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega.

Gost predstavljanja bio je Mario Nakić, vlasnik portala Liberal.hr koji često obrađuje teme o financijama i ekonomiji.

Autorica je objasnila kako je knjižica savjeta o novcu, koju je namijenila svojoj djeci, postala njezina prva knjiga, primjenjuje li savjete o kojima piše i što ju je potaknulo na takav način života. Otkrila je i kako je o financijama najviše učila na vlastitim greškama i upozorila na to da je novac jedna od današnjih tabu-tema, zbog čega je potrebno mijenjati svijest u našem društvu. Posebno je stavila naglasak na važnost obiteljskog proračuna, što je ujedno i „srce knjige“.

Iznoseći svoje dojmove o knjizi Dijane Ferković, Mario Nakić istaknuo je kako bi NOVAC materino uputstvo za upotrebu trebalo uvrstiti u udžbenike svih srednjih škola, čime bi se mogao nadomjestiti nedostatak financijskog obrazovanja. Otkrio je i koje je vrijednosti Liberala prepoznao u njoj, pri čemu je naglasio važnost financijske slobode.

U predstavljanje knjige naposljetku su se sa svojim pitanjima uključile i članice Čitateljskog kluba ČČ – Čitam&Čilam, čime su otkrile što o novcu žele znati neki od predstavnika Generacije Z, kojoj je knjiga i namijenjena.

Promocija je upotpunjena iznenađenjem na kraju, nakon kojeg se nekoliko sretnih dobitnika vratilo kući s knjigom u ruci.

Snimku prijenosa možeš pogledati na našem YouTube kanalu.