2. 7. 2021.

Događaji, izvješća

Matej Peharda

Izložba plesnih fotografija pod nazivom Captured movements autora Mladena Božičkovića u organizaciji UO Plesne radionice Ilijane Lončar otvorena je na Galeriji svjetlosti u četvrtak, 1. srpnja u 20 sati. Otvorenje izložbe obogatila je glazbena podloga Tina Tonkovića te tri plesne točke Ilijaninih plesačica. 

Posjetiteljima izložbe prva se obratila ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo, zahvalila se Plesnoj radionici Ilijane Lončar te Mladenu Božičkoviću na još jednom posebnom događaju u Knjižnici i naglasila kako je ovo šesta izložba od otvorenja nove Knjižnice. Ilijana Lončar zahvalila se ravnateljici i Knjižnici na odličnoj suradnji te Mladenu Božičkoviću koji osam godina prati Plesnu radionicu i što je na ovakav način ovjekovječio njihove brojne nastupe.

Kada sam počinjao raditi na Ilijanin poziv, bio je pravi izazov jer plesna fotografija ima svoju specifičnost i dosljednost, pogotovo kada je riječ o dokumentarnom nizu fotografija, a ja nisam imao nikakvu školu, nikakvu pripremu za sve što takva fotografija zahtijeva. Kroz osam godina izvrsne suradnje s UO Plesna radionica Ilijana Lončar naučio sam prepoznati i naslutiti određene pokrete, dinamiku Ilijanine koreografije, ali i odgovoriti na sve izazove jer svaka plesna točka posebna je na svoj način. Uhvatiti trenutak, zaustaviti pokret, a pri tom dati i svoj autentični umjetnički pečat, to je smisao ovih fotografija i nadam se kako će gledatelje potaknuti da prepoznaju ljepotu plesne umjetnosti, ali i umjetničke fotografije.
-autor fotografija Mladen Božičković.

Program otvorenja možeš pogledati na našem YouTube kanalu, a izložbu možeš posjetiti do 1. kolovoza.