7. 7. 2021.

Događaji, izvješća

Inga Devčić

Program Ljeto u Knjižnici 2021. obogaćen je koncertom Brune Oberan u pratnji Tina Tonkovića na klavijaturama i uz goste iznenađenja, a održan je na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega u utorak, 6. srpnja 2021. godine, u 21 sat.

Prvi je zajednički koncert Brune i Tina bio usmjeren na stil koji je obilježio njih kao glazbenike, uslijedile su pjesme i autori koji ostavljaju snažan dojam na slušatelje, kao i na njih same, dok su gosti iznenađenja zaokružili koncert talentiranih požeških glazbenika.

Marko Rušnov bio je prvi gost, a svirajući saksofon, stvorio je posebnu atmosferu u Knjižnici i upotpunio stil prvog dijela koncerta. Mia Raguž i Staša Kukić, mlade Požežanke, srednjoškolke, bile su pravo iznenađenje za publiku koja je uživala na ovom koncertu. Iako vrlo mlade, one su talentirane, ozbiljne glazbenice i pjevačice u školskom bendu Glazbene škole Požega, a svojim vokalnim sposobnostima zaslužile su ovacije i oduševljenje publike. Kristijan Kostić, voditelj Klape sveti Lovro, bio je posljednji gost na koncertu, a svojom lakoćom pjevanja još je jednom pokazao zašto je dio kruga talentiranih Požežana na ovom koncertu.

Ako si propustio/propustila prijenos, cijeli koncert pogledaj na našem YouTube kanalu.