23. 8. 2021.

Događaji, izvješća

Matej Peharda

Druga grupa polaznika informatičkih radionica također je ljetne aktivnosti provela u 3D modeliranju i ispisu. Drugi ciklus radionica 3D modeliranje i 3D print u sklopu programa Ljeto u Knjižnici trajao je od 9. kolovoza do 20. kolovoza. Kao i prva grupa, polaznici su kroz teoriju i praksu svladali osnove modeliranja u programima te rad na 3D printeru.

Donacijom Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) Knjižnica je dobila vrijedni alat za razvoj novih vještina – Original Prusa Mini 3D pisač kojim su se polaznici služili na radionici, a voditelj radionica bio je djelatnik Knjižnice Matej Peharda.

Sličnim programom rada kao i u prvom ciklusu, polaznici su jednostavnim zadatcima učili raditi u alatu za 3D modeliranje – TinkerCAD-u te su postupno kroz šest radionica sve složenijim zadatcima otkrivali sve mogućnosti programa. Time je postavljen temelj za daljnji rad u kompliciranijim i složenijim programima za 3D modeliranje, a sve to popratio je rad Original Prusa Mini 3D pisača koji je ispisivao modele koje su polaznici napravili.