27. 8. 2021.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

Drugi ciklus ljetnog Lego-maratona za osnovnoškolce, u organizaciji Odjela za mlade i multimediju, održao se u sklopu programa Ljeto u Knjižnici 2021. Akcija timskog slaganja Lego-setova trajala je od 23. kolovoza do 27. kolovoza 2021. godine. Ovim ciklusom slaganja završeno je Ljeto u Knjižnici 2021. na Odjelu za mlade i multimediju.

U Lego-maratonu, koji je organiziran s ciljem kvalitetnog provođenja školskih praznika, razvoja logičkog mišljenja te suradničkih vještina, sudjelovao je 21 osnovnoškolac. Strpljivi i motivirani ljubitelji Lego-kockica u skupinama su sastavljali osam Lego-setova raspoređenih po dobnim skupinama, koji su složeni u iznenađujuće kratkom roku. Sati istraživanja, igre i zabave u Knjižnici bili su usmjereni i na razvoj koncentracije te poticanje kreativnosti, a učenici su pritom stvorili i neka nova poznanstva.

Nakon završetka drugog ciklusa ljetnog Lego-maratona svim sudionicima dodijeljena su priznanja za upornost, uloženi trud i uspješno sudjelovanje. Još jednom čestitamo svim hrabrim osnovnoškolcima!