6. 9. 2021.

Događaji, izvješća

Matej Peharda

Darko Berljak, poznati hrvatski planinar i alpinist gostovao je u Gradskoj knjižnici Požega u petak, 3. rujna 2021. U Dvorani znanja, u 19 sati, održana je promocija knjige Nebo puno Himalaje koja zaokružuje trilogiju s knjigama Dodiri Neba i Ključevi Neba.

Povodom 70. obljetnice postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja u Gradskoj knjižnici Požega održava se izložba pod nazivom „Trending #HGSS70“ koju, podsjećamo, možete pogledati do 12. rujna, a u sklopu izložbe održana je promocija knjige zahvaljujući angažiranosti HGSS Stanice Požega i njezinu pročelniku Josipu Krakeru.

U obliku predavanja Darko Berljak predstavio je Nebo puno Himalaje posjetiteljima, a svoje izlaganje potkrijepio je velikom galerijom fotografija što je još više privuklo pažnju posjetiteljima. Predavanje prati sva poglavlja u knjizi koja obuhvaćaju „35 putovanja u Shangri-La“, odnosno 35 putovanja u Himalaju. Darko Berljak čitatelju je detaljno približio alpinističke ekspedicije na koje je odlazio, načine penjanja, probleme koje donosi područje Himalaje, logističke probleme organizacije putovanja u Himalaju, ali je čitatelju približio i kulturu Nepala, Tibeta, njihov način života i njihove religijske običaje te povijest navedenih zemalja. Ovu zanimljivu knjigu prati veliki broj fotografija što uvelike pomaže čitatelju da dočara sve ono o čemu autor piše.