30. 9. 2021.

Događaji, najave

Ivana Maričević

Osnovna škola Antuna Kanižlića u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, organizira predavanje na temu prevencije ove zloćudne bolesti, koje će se održati 7. listopada u 19 sati na Galeriji svjetlosti.

Osnovna škola Antuna Kanižlića ove se godine po prvi puta uključila u javnozdravstvenu kampanju Udruge SVE za NJU pod nazivom “Mama, budi zdrava – Ružičasti listopad”. Projekt je pokrenut s ciljem promicanja Nacionalnih programa za rano otkrivanje raka i poticanja žena, prvenstveno majki učenika, na brigu o vlastitu zdravlju te isticanja važnosti redovitog pregleda i samopregleda kako bi se rak otkrio u ranoj fazi čime se značajno povećavaju izgledi za izlječenje. Projekt se provodi u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske od 2017. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te uz podršku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Predavanja u Gradskoj knjižnici Požega održat će dr. med. Jasmina Kovačević, predsjednica županijske Lige protiv raka Požega i dr. med. Mia Zukanović koje će govoriti o broju oboljelih žena, radu udruge, vrstama preventivnih programa koji se provode, o odazivu građana na postojeće programe, dati stručan pogled na tumore kod žena te ukazati na potrebu čuvanja zdravlja i brige o sebi.   

Dođi i saznaj korisne informacije koje mogu spasiti živote! Ulaz na predavanje je slobodan. Vidimo se u Knjižnici!