4. 10. 2021.

Događaji, izvješća

Ivana Maričević

U petak, 1. listopada, na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega održana je projekcija dokumentarnog filma Ljubav oko svijeta.

Iskusni svjetski putnici, bračni par Anđela i Davor Rostuhar, uputili su se na poseban medeni mjesec tijekom kojega su u godinu dana obišli šest kontinenata i tridesetak država te razgovarali s više od dvjesto ljudi u potrazi za odgovorom na pitanje što ljubav uistinu jest. Ovo su jedinstveno iskustvo prenijeli na filmsko platno i na stranice knjige Ljubav oko svijeta. 

Posjetitelje na Galeriji svjetlosti film je poveo pričama trideset tri para koji su s autorima podijelili intimne iskaze o vlastitim odnosima, od upoznavanja do stupanja u brak i zajedničkog života te izazova s kojima su se susretali. Subjektivni iskazi protagonista iz različitih geografskih i kulturnih sredina, obogaćeni impresivnim snimkama krajolika i prikazom običaja donijeli su pravu filmsku poslasticu svim gledateljima.

Nakon filmskih minuta, uslijedio je razgovor s autorom, a posjetitelji su na Trgu spoznaje imali priliku pogledati i istoimenu izložbu fotografija s pričama protagonista iz filma.

Ako želiš saznati više o ovom inspirativnom putovanju na koje su se autori uputili kako bi otkrili što ljubav uistinu jest, posudi knjigu u svojoj Knjižnici. Od sada je možeš čitati i na engleskom jeziku. Dođi po svoj primjerak!