14. 10. 2021.

Događaji, izvješća

Đurđa Kopunić

U Dvorani mudrosti Gradske knjižnice Požega, u srijedu, 13. listopada, u 17 sati održano je predstavljanje knjige Damira Hoyke, Pustolovine Tizi Enili – Eksperiment.

Ovaj susret poseban je po tome što je to prvi književni susret za djecu i mlade održan u novoj Knjižnici, a riječ je i o prvoj knjizi za djecu i mlade ovog poznatog fotografa.

Sudionici književnog susreta bili su učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića te njihovi učitelji, koji su se uključili u aktivnu interakciju s književnikom, a posjetitelji su također bili i učitelji te pedagoški djelatnici drugih požeških osnovnih škola.

Naglasak je bio na individualnom pristupu i individualnim sposobnostima svakog učenika kao preduvjet za ostvarivanje punog potencijala svakog djeteta.

Učenici su s velikim interesom pratili književnikove riječi, aktivno sudjelovali u razgovoru, a zanimale su ih i pojedinosti iz privatnog života književnika.

Ovaj poticajni susret koji su učenici upotpunili čitanjem ulomaka iz knjige zaključen je porukom o tome da svi imamo sposobnosti učiniti svijet boljim, samo ih trebamo otkriti i razviti, pri čemu važnu ulogu ima škola.

Ovaj zabavni i poučni roman, prikladan za sve uzraste, možeš posuditi u svojoj Knjižnici.