19. 10. 2021.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

Ivana Adlešić Pervan, književnica koja piše romane, kratke priče i poeziju, gotovo četiri godine nakon predstavljanja prvog romana Stepenice do neba ponovno je gostovala u Gradskoj knjižnici Požega. Ova Đakovčanka koja živi u Jakšiću nedaleko od Požege u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine, požeškim je srednjoškolcima u Dvorani znanja predstavila svoj roman za mlade Učim letjeti, a nemam krila.

Roman koji je autorica predstavila nastavak je vrlo uspješnog prvijenca Stepenice do neba te jedna od tri knjige uvrštene u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2021. pod nazivom Šest autora traži čitatelja, koji je središnji program Mjeseca hrvatske knjige.

Na književnom susretu s Ivanom Adlešić Pervan, prvom u nizu od desetak susreta koje je Gradska knjižnica Požega organizirala u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige s temom Hrvatski autori u Godini čitanja, publika je saznala o čemu je riječ u autoričinoj novoj knjizi, na koji je način roman povezan s glazbom, ima li u njemu autobiografskih elemenata i postoji li mogućnost da se autorica okuša u pisanju trećeg nastavka.

Budući da je ova nastavnica engleskog jezika kao svoju misiju istaknula upoznavanje mladih čitatelja s dobrom glazbom, srednjoškolci su imali priliku poslušati i pjesme koje se spominju u romanu te saznati kakvu ulogu u njemu imaju.

Sa svojim se pitanjima naposljetku uključila i publika.