22. 10. 2021.

Novosti

Ivana Maričević

Gradska knjižnica Požega ovjenčana je nagradom publike za najbolji film na 2. knjižničarskom filmskom festivalu održanom od 20. do 22. listopada 2021. u Umagu, u okviru 13. savjetovanja za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj. 

Riječ je o filmu koji prikazuje programski koncept nove Gradske knjižnice Požega koji se očituje u spoju tradicionalnog i modernog u arhitektonskom i funkcionalnom kontekstu te snažno istaknutom konceptu otvorenosti što je rezultiralo Knjižnicom koja je informacijski i kulturni centar grada, treći životni prostor, suradnik i partner, mjesto koje nudi slobodno i samostalno uživanje u bogatim prostornim i programskim mogućnostima, prepoznaje potrebe zajednice, potiče čitanje i kulturni razvitak te ima snažan i prepoznatljiv identitet.

Film je sniman u Gradskoj knjižnici Požega tijekom programa Noći knjige (23.4.2021.), tijekom koncerta grupe Detmeć (14.4.2021.) te obilježavanja Svjetskog dana plesa (29.4.2021.) u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar. 

Snimanje i montažu filma potpisuju Alen Kocić Koc i Karla Kocić, a za ideju i programsku realizaciju pobrinula se Gradska knjižnica Požega.

Film možeš pogledati na Youtube kanalu Gradske knjižnice Požega.