4. 11. 2021.

Novosti

Ivana Maričević

U okviru Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica Požega organizira dvodnevnu akciju čitanja za odrasle koja će se pod nazivom Čitam.hr održati na Odjelu književnosti 11. i 12.11., od 8 do 20 sati. Prijaviti se mogu svi zainteresirani sugrađani.

Prijavi se, odvoji vrijeme za čitanje i pridruži se akciji. Knjige će te čekati spremne, a možeš ponijeti i svoju – važno je samo da je djelo hrvatskog autora! Ovogodišnji smo Mjesec hrvatske knjige otvorili u novoj Knjižnici, a sada te pozivamo da s nama proslaviš njegov završetak! Iskaži podršku svojoj Knjižnici i svojim primjerom pokaži koliko je čitanje važno, posebno u Godini čitanja.

Javi nam se do 8.11. na broj Odjela književnosti: 099 436 05 31 i prijavi se za termin čitanja koji ti odgovara. Vidimo se u Knjižnici!

Odlukom Vlade Republike Hrvatske, na prijedlog Ministarstva kulture i medija, 2021. godina proglašena je Godinom čitanja, s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja, a s obzirom na temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, Hrvatski autori u Godini čitanja, na popisu djela za čitanje naći će se ona iz pera hrvatskih autora. 

Također, 11. studenoga obilježava se Dan hrvatskih knjižnica, u spomen na dan kada je 1960. godine Sabor Narodne Republike Hrvatske donio ukaz o proglašenju prvog Zakona o bibliotekama, čime je postavljen temelj za sustavniji razvoj knjižničarstva u Hrvatskoj.   

Programe Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Požega potraži na poveznici.