8. 11. 2021.

Događaji, najave

Ivana Maričević

Program Probudi me! – festival recitacije za mlade književna je manifestacija koja se održava u organizaciji Gradske knjižnice Požega i uz potporu Ministarstva kulture i medija. Program je namijenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina, a održava se s ciljem popularizacije pjesništva i promocije mladih recitatora

Projekt koji se prvi puta održava ove godine, a ima tendenciju biti redovnom godišnjom manifestacijom, odvijao se u nekoliko faza, od prijave zainteresiranih slanjem videosnimke recitacije poezije hrvatskih pjesnika, preko besplatne stručne edukacije tijekom koje su se mladi sudionici usavršavali u recitatorskom umijeću pa do završne manifestacije na kojoj će se recitatori predstaviti publici pripremljenim izvedbama odabranih pjesama hrvatskih pjesnika. U programu će sudjelovati suvremeni pjesnici Denis Ćosić i Monika Herceg s interpretacijama vlastitih pjesama, a za glazbenu pratnju će se pobrinuti Tin Tonković. Večer će upotpuniti i nastup Klape sveti Lovro. Događaj možeš pratiti online, putem naše Facebook stranice. 

Poslušaj mlade recitatore i same pjesnike u završnici manifestacije i uživaj u čaroliji glazbeno-poetske večeri koju ti tvoja Knjižnica priprema na Galeriji svjetlosti 12. studenog u 20 sati, putem prijenosa uživo.

Probudi me! – festival recitacije za mlade ― prijenos uživo