7. 12. 2021.

Događaji, izvješća

Dijana Klarić

U petak, 3. prosinca, na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega, a u organizaciji Osnovne škole Antuna Kanižlića, predstavljena je knjiga Daruj. Druga je to knjiga koju je napisao i objavio Magnus Macfarlane Barow, utemeljitelj Marijinih obroka, humanitarne organizacije koja danas hrani 2 milijuna djece na 5 kontinenata i u 19 zemalja.

Dok se za veliku većinu ljudi darivanje svodi na posebne dane i prigode u godini, kroz knjigu Daruj posjetitelji su imali priliku upoznati jednu posebnu vrstu darivanja i ljubavi, onu koja se ne ograničava prigodnim datumima, nego se nesebično daje svih 365 dana u godini i pri tome jednako obogaćuje i onoga koji dariva kao i onoga koji je darivan.

O knjizi, Magnusu, Marijinim obrocima, gladi i siromaštvu, ali i o ljubavi, darivanju i volontiranju govorile su Đurđica Lucić, koordinatorica Marijinih obroka za Slavoniju i Katarina Zarinkijević, volonterka Marijinih obroka u Zagrebu.

Ulomke iz knjige čitala je Bruna Oberan, glazbenica koja je sudjelovala i u mrežnom predstavljanju knjige, kao i u kampanji Marijinih obroka.

Ispred organizatora o projektima Marijinih obroka u Požegi govorile su volonterke Valentina Čurčić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti te vjeroučiteljica Ana Marija Biršić Glibo.

Valentina je predstavila školski projekt “Gladnoj djeci za školski obrok” i kuhinju u Liberiji, a Ana Marija Info centar Marijinih obroka u Požegi.

Druženje je završeno uz prigodne poklone i Manu – pjesmu Marijinih obroka koje su izveli Dinko Maslač i Tea Mihalj.