4. 1. 2022.

Događaji, najava

Inga Devčić

Edukacijski sadržaji koji bi pomogli roditeljima na nimalo lakom putu prema roditeljstvu važni su za cijelo društvo, a četiri educirane žene spremne su podijeliti svoja znanja i vještine – svaka u svojem području. Serija radionica „Za mame i tate i buduće mame i tate“ namijenjena je sadašnjim i budućim roditeljima, teme koje će se obrađivati aktualne su, a informacije temeljene na znanstvenim istraživanjima.

U siječnju i veljači u Dvorani znanja Gradske knjižnice Požega očekuje te ukupno pet tematski različitih radionica. Radionice će održati Ivanka Leko, doula CD (HUD), Valentina Damjanac, prvostupnica fizioterapije i licencirani bowen terapeut, Arijana Penava, mag. nutricionizma i znanosti o prehrani, i Maja Zlomislić, savjetnica za nošenje.

Informiraj se o predavanjima, pročitaj, prijavi se i saznaj više!

> Porođaj i babinje smjernice za cjelovitu pripremu

  • voditeljica radionice: Ivanka Leko, doula CD (HUD)
  • 10. 1. 2022., 18 sati, Dvorana znanja

Saznaj na koji se način tijelo priprema za porođaj i majčinstvo, koliko je nužno osvijestiti i prihvatiti promjene koje se događaju kako bi nam pomogle u svemu onome što nosi rađanje novog života, kako te promjene mogu utjecati na ženin unutarnji svijet, ali i na obiteljsku dinamiku. Na radionici ćeš također čuti praktične savjete vezane uz porođaj, ali i uz razdoblje babinja i prve dane/tjedne dojenja.

> Babyhandling

  • voditeljica radionice: Valentina Damjanac, prvostupnica fizioterapije i licencirani bowen terapeut
  • 14. 1. 2022., 19 sati, Dvorana znanja

Saznaj zašto je važno pravilno postupati s djetetom; kako pozitivno utjecati na normalan djetetov razvoj; kako držati tek rođeno dijete, presvući ga, podizati, spuštati; kako smanjiti bolnost kod beba i slično. Sudionici će sve pokazano imati priliku i praktično isprobati.

> Dojenačka prehrana i prehrana dojilja

  • voditeljica radionice: Arijana Penava, mag. nutricionizma i znanosti o prehrani
  • 21. 1. 2022., 18 sati, Dvorana znanja

Saznaj koje su prednosti dojenja za majku i za dijete te otkrij sve o fiziologiji laktacije, energetskim i nutritivnim potrebama dojilja, kontraindikacijama za dojenje, potrebi promicanja dojenja, prehrambenim potrebama i preporukama za dojenčad.

> Babywearing

  • voditeljica radionice: Maja Zlomislić, savjetnica za nošenje
  • 28. 1. 2022., 18 sati, Dvorana znanja

Saznaj više o tradiciji i vještini nošenja djece u različitim nosiljkama koja se u posljednje vrijeme vraća na velika vrata, kao i o samim prednostima nošenja. Voditeljica će na praktičnim primjerima pokazati pravilan položaj djetetova tijela u nosiljci, a usmjerit će se i na kriterije koje mora zadovoljiti nosiljka.

> Porođajno iskustvo pričaonica za majke i kćeri

  • voditeljica radionice: Ivanka Leko, doula CD (HUD)
  • 4. 2. 2022., 18 sati, Dvorana znanja

Prvi dio radionice bit će posvećen porođajnom iskustvu, tome kakvo ono može biti te faktorima koji utječu na njega. Drugi dio radionice zamišljen je kao slobodan prostor u kojem sudionice mogu iznijeti svoja iskustva, a voditeljica radionice preuzima ulogu moderatorice razgovora.

Dođi na radionice i saznaj više! Prijavi se na e-mail ivanka.b.leko@gmail.com.

Zbog epidemioloških mjera broj je sudionika ograničen i obvezno je predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.