9. 2. 2022.

Događaji, najave

Ivana Maričević

Društvo psihologa Požeško – slavonske županije u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega prigodnim će aktivnostima obilježiti Tjedan psihologije u Hrvatskoj. Riječ je o događaju u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva koji se ove godine održava 15. puta, od 14. do 20. veljače 2022., a obuhvaća organizaciju različitih aktivnosti kojima psiholozi predstavljaju struku zajednici šaljući poruku o tome kako mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života.

U skladu sa sloganom “Čuvajmo mentalno zdravlje”, Društvo psihologa Požeško-slavonske županije predstavit će se 14., 15. i 16. veljače u Gradskoj knjižnici i obilježiti Tjedan psihologije. U nastavku saznaj koje te aktivnosti očekuju u Knjižnici, dođi na predavanja i učini tako nešto za sebe!  

  • Ponedjeljak, 14. veljače, 18 sati:

    CISOK (Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri) –  novi model cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i upravljanja karijerom – prezentacija CISOK-a, nove organizacije za profesionalno usmjeravanje koju će održati Ivana Garilović, mag.psych.; Anita Savić, prof. psih. i Ljiljana Žanetić, univ.spec.psych.

  • Utorak, 15. veljače, 18 sati:

    Rudi Supek, prvi predsjednik Hrvatskog psihološkog društva i požeški „zet“ – predavanje prof.dr.sc. Krunoslava Matešića, voditelja Sekcije za povijest psihologije Hrvatskog psihološkog društva. 

    Mindfulness u suočavanju s depresijom – predstavljanje nove knjige u izdanju Naklade Slap, o kojoj će govoriti psihologinje Magdalena Živković i Slavka Galić.  

  • Srijeda, 16. veljače, 18 sati

    Mindfulness – puna svjesnost – općeprihvaćen i potvrđen mentalni trening za jačanje psihološke otpornosti – o punoj svjesnosti kroz priču, vježbe te knjige na hrvatskom iz fonda Knjižnice govorit će Magdalena Živković, dipl. psih. 

    Predavanje će se moći pratiti i online putem Zoom aplikacije: https://us02web.zoom.us/j/83978311368?pwd=bmJ6YnpEd2pZM3ZJeHVHaFR3cHV3QT09 ; Meeting ID: 839 7831 1368; Passcode: Tjedanpsih

    Putem istog linka zainteresirani će moći pratiti i nastavak Odjeci tjedna psihologije. Riječ je vježbama pune svjesnosti koje će se održati tijekom četiri jednosatne online radionice pod zajedničkim naslovom Puna svjesnost tijela, misli, emocija i komunikacije 22.2., 25.2., 1.3. i 4.3.  u 19 sati. 

Zanima te svijet psihologije i rad psihologa? Pozvan si u Gradsku knjižnicu gdje te očekuje i pripremljen izbor literature vezane uz temu Tjedna koja će biti izložena cijeli taj tjedan na Trgu spoznaje. Dođi, saznaj, sudjeluj u Tjednu psihologije!

Zbog epidemioloških mjera obvezno je predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.