10. 2. 2022.

Događaji, najave

Inga Devčić

Promocija glazbenog albuma Looked Green održat će se 25. veljače 2022. godine u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega.

Riječ je o debitantskom albumu istoimenog sastava, Looked Green, s 11 autorskih pjesama praćenih sirovom energijom električnih gitara i ritmom bubnjeva uz dominaciju iluminacijskih solo gitarskih dionica.

Looked Green bend je koji čine Ivica Perković, Dalibor Popović, Branko Štivić i Mario Perković. U ljeto 1979. godine dva studenta zagrebačkog Sveučilišta s korijenima u Velikoj, selu podno Papuka, i samouki majstor-stolar odlučili su osnovati vlastiti bend po uzoru na stotine američkih i britanskih bendova. Hrabro su stvarali skladbe na sebi svojstvenom engleskom jeziku misleći kako bi na taj način mogli nešto poručiti široj publici slušatelja.

Ovaj album predstavit će se razgovorom s članovima benda i osobama koje su sudjelovale u procesu izrade albuma. Moderator ovog događanja bit će Željko Hiršman, a posjetitelji će na promociji čuti i pjesme s glazbenog albuma.

Dođi u Knjižnicu, saznaj sve o ovom bendu i nastanku albuma te uživaj u zvucima na Galeriji svjetlosti. Vidimo se u Knjižnici!

Zbog epidemioloških mjera obvezno je predočenje važeće COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju.