14. 2. 2022.

Novosti

GKPZ WEB TIM

Večeras, 14. veljače 2022., zgrade Gradske knjižnice Požega i Gimnazije Požega bit će osvijetljene ljubičastom bojom u znak obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije čime se grad Požega pridružuje nacionalnoj inicijativi „Osvijetlimo epilepsiju“ koju je pokrenula Hrvatska udruga za epilepsiju u prigodi ovog važnog dana.

Međunarodni dan epilepsije, koji su 2015. godine inicirale međunarodne organizacije International Bureau for Epilepsy (IBE) i International League Against Epilepsy (ILAE), diljem svijeta se obilježava drugog ponedjeljka u veljači te će se ove godine obilježiti 14. veljače. U našoj je zemlji 14. veljače Nacionalni dan oboljelih od epilepsije, jedne od najčešćih neuroloških bolesti. Cilj je javnost pobliže upoznati s ovom bolešću. Hrvatski sabor 2008. godine donio je odluku da se ovoj bolesti posveti nacionalni dan, na dan Sv. Valentina koji se smatra zaštitnikom oboljelih od epilepsije.

Na inicijativu prof. dr. sc. Andree Šimić Klarić i uz podršku Grada Požege, ove se godine i Požega pridružuje ovoj značajnoj inicijativi.

Zgrade Gradske knjižnice Požega i Gimnazije Požega svijetlit će ljubičastom bojom od 18:00 do 22:00 sata.