28. 2. 2022.

Događaji, izvješća

Matej Peharda

Promocija knjige Teorije zavjere 21. stoljeća održana je u petak, 25. veljače, u 17 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega.

Velimir Grgić u svom je gradu predstavio knjigu koju temelji, kako on to sam kaže, na 20 godina dugom bavljenju teorijama zavjere te kritičkom pristupu svakodnevnim novim informacijama.

Knjiga Teorije zavjere 21. stoljeća čitatelju predstavlja vodič o najpoznatijim i najbitnijim teorijama zavjere u prethodnih nekoliko godina, a bavi se kritičkim osvrtom na teme poput koronavirusa, QAnona, teorije ravne zemlje i ptica-dronova.

Istraženim i potvrđenim činjenicama Velimir Grgić vrlo lako razotkriva teorije zavjere stvorene oko navedenih tema te daje svoj kritički osvrt na društvo koje prihvaća teorije zavjere.

U svom izlaganju predstavio je sva poglavlja knjige, a nakon predstavljanja knjige, uslijedila su pitanja koja su se ponajviše odnosila na njegov pristup i posvećenost razotkrivanju teorija zavjere te kako osvijestiti društvo da kritički pristupa svakodnevnim novim informacijama koje prima.

Knjigu Teorije zavjere 21. stoljeća možeš posuditi u svojoj Knjižnici!