21. 3. 2022.

Događaji, izvješća

Matej Peharda

Izložba fotografija Slavonija Gastro Art otvorena je u petak, 18. ožujka, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Požega. U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, Slavonija Gastro Art projekt je promocije lokalne, tradicionalne slavonske gastronomije koju je na moderan način pripremio poznati chef Damir Sertić. Predstavljen je i promotivni film koji je uz izložbu fotografija djelo Videonice, a koji je pobliže predstavio Alen Kocić Koc.

Projekt je obuhvaćao predstavljanje tradicionalnog slavonskog svatovskog menija kroz fine dining, radionicu u kojoj je Damir Sertić edukacijom učenika Obrtničke škole predstavio navedeni meni.

Zamjenik gradonačelnika grada Požege Borislav Miličević zahvalio se poznatom chefu Damiru Sertiću koji je uspio spojiti tradicionalno i moderno te Alenu Kociću koji je sve to uhvatio u svoj objektiv.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić istaknula je kako ovakvim i sličnim projektima Požeško-slavonska županija i Požega otvaraju vrata nekim novim turističkim mogućnostima, a spajanjem tradicionalne slavonske kuhinje i moderne recepture zaokružuje se enogastronomska priča.

Cijeli projekt prikazan je kroz odlični promotivni video te izložbu fotografija koji su zasigurno dali dodatan doprinos u predstavljanju fine dininga u Požegi.