1. 8. 2022.

Događaji, najave

Matej Peharda

U četvrtak, 4. kolovoza, od 16 sati, Ocean Znanja u suradnji s Gradskom knjižnicom Požega organizira događaj pod nazivom Oceanov europski izazov.

Riječ je o zabavno-edukacijskim sadržajima za mlade koji su u potpunosti besplatni za sve sudionike, a obuhvaćaju kviz znanja, izložbu te glazbeni nastup.

Cjelokupni program obuhvaća:

 • 16:00 – 18:00 (Dvorana znanja) Kviz znanja – EU programi za mlade

  Prijave za kviz nalaze se na sljedećoj poveznici, kviz je besplatan za sve sudionike, a prijave traju do 3. kolovoza do 14 sati.

  Više o kvizu na poveznici.

 • 18:00 – 19:00 (Odjel za mlade i multimediju) – Otvorenje izložbe “Kultura kroz fotografiju” i izvlačenje dobitnika nagrada

  Fotografije koje će biti izložene su nastale na Erasmus+ razmjeni mladih koja se održala od 29.05.-07.06.2022. i prikupljene su kroz dva otvorena poziva za građane. Izložba “Kultura kroz fotografiju” je dio istoimenog Erasmus+ projekta koji je sufinancirala Europska Komisija kroz Agenciju za mobilnost i programe EU.

 • 19:00 – 20:00 (Galerija svjetlosti) – Zakuska i glazbeni nastup

  Mladi glazbenici iz Irske, Španjolske, Rumunjske, Hrvatske i s karipskih otoka (Aruba i Sint Maarten) pripremaju glazbeno iznenađenje.

  Mladi borave u Požegi kao sudionici Erasmus+ razmjene mladih “Musical Vox Populi” koju organizira udruga Ocean Znanja u suradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima u Studentskom domu Dr. Franjo Tuđman u Požegi od 27.07-06.08.2022. Projekt je sufinancirala Europska Komisija kroz Agenciju za mobilnost i programe EU.