20. 9. 2022.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

U ponedjeljak, 19. rujna 2022. godine, u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega otvorena je samostalna izložba Fokus akademske slikarice Antonije Maričević. Unikatna umjetnička djela nastala kombinacijom različitih tehnika, bojom, linijom i namazom predstavljena su požeškoj publici u okviru izložbenog programa Knjižnice koji se realizira uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izložbu koja je nastala kao produkt autoričina promišljanja o riječi fokus i njezinim sinonimima te istraživanja vlastite sposobnosti koncentracije i fokusiranja, istaknuvši njezinu važnost, otvorila je ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo. Posjetiteljima se obratila i požeška slikarica Snježana Mekić Delić koja je naglasila kako se izloženi likovni radovi mogu promatrati i u prenesenom značenju, ne prikazuju samo igru boje, a za njihov je doživljaj važno fokusirati se. Naposljetku je Antonia Maričević, mlada akademska slikarica iz Zagreba te dobitnica nekoliko stipendija i nagrada koja je sudjelovala u raznim projektima, predstavila svoju izložbu naglasivši kako joj je cilj da svaki posjetitelj odabere barem jednu sliku i pronađe skrivene točke fokusa.

Otvorenje izložbe svojim je izvedbama upotpunila Klapa sveti Lovro!

Kombinaciju starih i novih radova mlade zagrebačke umjetnice na Galeriji svjetlosti i u Galeriji Tunel možeš pogledati do 15. listopada 2022. godine! Dođi, doživi i pronađi vlastitu točku fokusa!