10. 10. 2022.

Događaji, najave

Ivana Maričević

U petak, 14. listopada u 18 sati, uz prijenos uživo, na Galeriji svjetlosti održat će se završna manifestacija programa Probudi me! Osim nastupa recitatora, program uključuje i gostovanje dviju pjesnikinja te ples na svili. Dođi i  uživaj u jedinstvenom poetsko-glazbenom i plesnom događaju! 

Program Probudi me! Gradska knjižnica Požega organizira drugu godinu za redom uz potporu Ministarstva kulture i medija s ciljem popularizacije pjesništva te edukacije i promocije recitatora poezije kao i predstavljanja suvremenih pjesničkih imena publici. 

Projekt, koji se 2022. odvija na temu Vesna Parun i druge pjesnikinje, provodi se u nekoliko faza: objave javnog poziva na mrežnoj stranici i na društvenim mrežama Knjižnice, prijave zainteresiranih slanjem videosnimki recitacije poezije, edukacije iz područja scenskog nastupa održane 5. listopada pod stručnim vodstvom Jelene Makovičić, hrvatske glumice i certificirane trenerice scenskog glasa i govora tijekom koje su polaznici pripremali recitacije odabranih pjesama te završne manifestacije 14. listopada kada će se recitatori s pripremljenim izvedbama predstaviti publici.

Osim mladih recitatora, publika će imati priliku upoznati i dvije suvremene hrvatske pjesnikinje, Anu Brnardić i Anamariju Mutić koje će se također predstaviti sa svojim pjesmama. Goste na Galeriji svjetlosti i pratitelje prijenosa uživo svojim će nastupom počastiti i Nikolina Komljenović, jedna od začetnica plesa na svili u regiji i umjetnica koja se tim jedinstvenim spojem plesa i gimnastike bavi već 20 godine nastupajući po cijelom svijetu.

Dođi u Knjižnicu u petak u 18 sati i uživaj u ovoj jedinstvenoj manifestaciji. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Vidimo se!