11. 10. 2022.

Događaji, izvješća

Bernarda Pirović

U okviru projekta Čitam. Gradska knjižnica Požega 23., 26. i 27. rujna 2022. godine organizirala je četiri radionice Kako e-čitati?, namijenjene osobama starijima od 54 godine, s ciljem učenja e-čitanja.

Na radionicama, održanima u Dvorani znanja 23. rujna u 9 i u 11 sati, 26. rujna u 16 sati te 27. rujna u 9 sati, 30 polaznika upoznalo se s mogućnostima korištenja knjigama u novom, elektroničkom obliku. Polaznici radionica imali su priliku naučiti kako na svojim pametnim telefonima i računalima preuzeti i instalirati ZaKi Book, aplikaciju kojom se koristi Gradska knjižnica Požega i koja je dio integriranog knjižničnog sustava ZaKi te omogućava posudbu e-knjiga članovima Knjižnice. Polaznici su se također upoznali s mogućnostima koje aplikacija nudi poput pretraživanja, posuđivanja i povrata e-knjiga.

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima. 

Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.