24. 10. 2022.

Događaji, najave

Inga Devčić

Gradska knjižnica Požega u sklopu projekta Čitam. organizira radionicu za mlade pod nazivom Kako predstaviti knjigu u 3 minute.

Pročitao si knjigu koja te ostavila bez daha? Volio bi svoje dojmove podijeliti s prijateljima, ali ne znaš kako? Prijavi se i saznaj! U okviru radionice Kako predstaviti knjigu u 3 minute bavit ćemo se snimanjem videopreporuka knjiga u ograničenom vremenu. Zvuči zanimljivo, zar ne?  

Cilj je radionice educirati polaznike osnovne vještine prezentacije i predstavljanja interaktivnim pristupom temi javnog nastupa, a imat će priliku i naučiti teorijske osnove te isprobati naučeno praktičnim radom. 

Mladi će vježbati format kratkog predstavljanja pročitane knjige uz vremensko ograničenje, snimati videopreporuke i kasnije ih montirati za prezentaciju. Na raspolaganju će im biti vrhunska oprema, green screen i program za montažu. 

Projekt Čitam. - Gradska knjižnica Požega (1)

Radionica je namijenjena mlađima od 25 godina, a održat će se 30. studenog 2022. godine. Saznaj iz prve ruke kako biti opušten ispred kamere, kako osmisliti koncept snimanja videopreporuke i na kraju – kako sve provesti u djelo. Prijavi se! Prijavi se slanjem poruke na e-mail inga.devcic@gkpz.hr do 24. studenog. Broj mjesta ograničen je. Vidimo se u Knjižnici!

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji provodi Gradska knjižnica Požega u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima. 

Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima. 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.