26. 10. 2022.

Događaji, najave

Ivana Maričević

U okviru Mjeseca hrvatske knjige, koji je 2022. godine posvećen mladima jer je upravo ta godina proglašena Europskom godinom mladih, Gradska knjižnica Požega organizira parlaonicu naslovljenu Knjige za mlade mit ili stvarnost?. Riječ je o aktivnosti koja će se održati u Dvorani mudrosti 2. studenog u 18 sati, a namijenjena je osobama u dobi od 15 do 30 godina.

U neformalnom, opuštenom razgovoru mladi će zaljubljenici u knjigu i čitanje imati priliku podijeliti mišljenje o knjigama koje su im dostupne te koje čitaju. Između ostalog, razgovarat ćemo o tom postoji li uopće književnost za mlade kao zaseban žanr te koje su njezine posebnosti, razlikuje li se od književnosti za djecu i odrasle ili takva književnost prelazi generacijske granice, koje književne teme privlače mlade, gdje pronalaze inspiraciju za čitanje i koje izvore preporuka mladi konzultiraju te koje autore i naslove čitaju. Parlaonica bi rezultirala i listom naslova koje mladi preporučuju svojim vršnjacima za čitanje.

Prijavi se na info pultu Odjela književnosti, na broj 099 436 05 31 ili na e-mail odjel.knjizevnosti@gkpz.hr

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane osobe u dobi od 15 do 30 godina, uz obveznu prijavu. 

Tvoje nam je mišljenje važno, zato dođi, podijeli ga, nauči nešto novo i upoznaj vršnjake koji dijele ljubav prema knjizi! Vidimo se u Knjižnici!