14. 11. 2022.

Događaji, najave

Ivana Maričević

Otvorenje izložbe plakata iz projekta Mirka Ilića pod nazivom Tolerancija održat će se u srijedu, 16. studenog 2022. godine, u 19 sati na Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega.

Mirko Ilić grafički je dizajner i ilustrator svjetskog glasa koji je rođen u Bijeljini. Profesionalnu dizajnersku karijeru započeo je u Hrvatskoj, a od 1986. godine djeluje u SAD-u kao ilustrator te umjetnički direktor vodećih časopisa i novina. Godine 1995. osnovao je Mirko Ilić Corp., studio grafičkog dizajna i 3D računalne grafike, suautor je više od deset knjiga, a za svoj je rad dobio brojne nagrade. 

Godine 2017. pokrenuo je projekt Tolerancija s ciljem širenja poruke tolerancije ljudima diljem svijeta te poticanja prihvaćanja i uvažavanja svakog pojedinca. Riječ je o kolekciji radova više od 170 iznimno talentiranih svjetskih dizajnera koja kao putujuća izložba gostuje po cijelom svijetu prenoseći poruke poštovanja i uvažavanja u vremenu sve izraženijih podjela i različitih oblika netrpeljivosti.

Posjetitelji izložbe u Gradskoj knjižnici Požega moći će pogledati 32 plakata iz projekta Tolerancija, među kojima su i radovi najpoznatijih hrvatskih grafičkih dizajnera, a pri otvorenju okupljenima će se videovezom iz New Yorka obratiti pokretač projekta Mirko Ilić.

Odabrane plakate možeš pogledati na Galeriji svjetlosti tijekom studenog i prosinca 2022. godine. Dođi i saznaj kako dizajneri iz raznih dijelova svijeta promišljaju o temi tolerancije te se nadahni porukama projekta koje su doprle do više od 400 000 ljudi u više od 40 zemalja!

Izložbu sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Dođi i inspiriraj se porukama međunarodne putujuće izložbe najutjecajnijih suvremenih dizajnera!