21. 11. 2022.

Događaji, najave

Vlasta Peći Marčetić

U okviru projekta Čitam. Gradska knjižnica Požega organizira radionicu pod nazivom Prezentacija zvučnih knjiga. Radionica je namijenjena osobama s invaliditetom, to jest slijepim i slabovidnim osobama, ali i osobama koje imaju druge smetnje pri čitanju otisnutog teksta.

Ako želiš naučiti kako posuditi zvučne knjige i kako se njima koristiti, prijavi se na radionicu koja će se održati u utorak, 29. studenog 2022. godine, u 11 sati. Mjesto je održavanja Dvorana znanja. Možeš se prijaviti osobno u Knjižnici, na broj 099 393 02 25 ili e-mail vlasta.pecimarcetic@gkpz.hr.

Projekt Čitam. - Gradska knjižnica Požega

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji provodi Gradska knjižnica Požega u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.