9. 1. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

Zimski školski praznici bili su izvrsna prilika da se zainteresirani legoljupci okušaju u još jednoj akciji slaganja Lego-setova koju organizira Odjel za mlade i multimediju Gradske knjižnice Požega. Prvi ciklus zimskog Lego-maratona održao se od 27. do 30. prosinca 2022. godine, a drugi je trajao od 2. do 5. siječnja 2023. godine.

U akciji slaganja Lego-setova, koja je organizirana s ciljem kvalitetnog provođenja školskih praznika, razvoja logičkog razmišljanja te suradničkih i komunikacijskih vještina, sudjelovalo je 45 sudionika. Strpljivi i motivirani ljubitelji Lego-kocaka u skupinama su sastavljali deset Lego-setova raspoređenih prema dobnim skupinama. Sati istraživanja, igre i zabave u Knjižnici bili su usmjereni i na razvoj sposobnosti zaključivanja i koncentracije te poticanje kreativnosti, a učenici su pritom stvorili i neka nova poznanstva.

Nakon svakog ciklusa organizirane su izložba složenih Lego-setova i dodjela priznanja za upornost, uloženi trud i uspješno sudjelovanje. Još jednom čestitamo svim upornim i vrijednim sudionicima!

Kako je bilo, pogledaj u fotogaleriji!