26. 1. 2023.

Novosti

Inga Devčić

S ciljem poticanja čitanja i razvoja prezentatorskih vještina među širom populacijom, Gradska knjižnica Požega 2020. godine pokrenula je online platformu Čitamo. na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu te na mrežnoj stranici. Ta mrežna baza na jednom mjestu okuplja preporuke ljubitelja knjige iz cijele Hrvatske koji su poslali videozapise preporuka odabranih knjiga dijeleći tako s drugima svoje čitateljsko iskustvo.  

Projektom Čitam. unaprijedit će se mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja, a na platformi Čitamo. možeš pronaći i sve informacije o projektnim aktivnostima, Natječaju za prikupljanje preporuka za čitanje, Festivalu dobre preporuke, javnoj tribini o čitanju te publikaciji Čitamo. Osim na Facebooku i Instagramu te na mrežnoj stranici, platformu ćeš pronaći i na YouTube kanalu.

Čitaj, preporuči drugima pročitano, budi dio zajednice ljudi koja širi ljubav prema knjizi, prijavi se na Natječaj te osvoji vrijednu nagradu i druženje s poznatim književnicima!

Projekt Čitam. usmjeren je i na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima. 

Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.