8. 2. 2023.

Događaji, najave

Bernarda Pirović

Gradska knjižnica Požega u okviru projekta Čitam. 24. travnja 2023. godine, uz prijenos uživo, organizirat će Festival dobre preporuke u sklopu kojeg će se predstaviti pozvanih 15 najuspješnijih preporučitelja prijavljenih na Natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje. Među njima će tri biti izabrana na temelju popularnosti videopreporuke na društvenim mrežama platforme Čitamo., a 12 preporučitelja na temelju uvjerljivosti i kvalitete prezentacije preporuke prema izboru Prosudbenog povjerenstva. 

U Festivalu će sudjelovati i poznati književnici Marina Vujčić, Ivica Ivanišević i Kristian Novak koje će svi zainteresirani imati priliku čuti i na javnoj tribini o važnosti i poticanju čitanja 25. travnja 2023. godine. Ulaz na Festival i tribinu slobodan je za sve zainteresirane.

Prijavi se na Natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje, osvoji vrijedne nagrade i priliku za druženje s poznatim književnicima, dođi na Festival dobre preporuke i tribinu o čitanju, podrži projekt Čitam. i budi dio zajednice ljudi koja širi ljubav prema knjizi i čitanju! 

Više o Natječaju, Festivalu i tribini o poticanju čitanja pročitaj na web-stranici citamo.hr.

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.