15. 2. 2023.

Novosti

Bernarda Pirović

Jednominutna priča kratak je prozni tekst koji se može pročitati u jednoj minuti, a podrazumijeva dužinu teksta od maksimalno 850 znakova s prazninama. Premda se radi o kratkoj formi, jednominutna je priča cjelovito djelo čija vrijednost leži u umijeću autora da vještom upotrebom malog broja riječi ispriča cjelovitu priču.

Gradska knjižnica Požega svoju uspješnu suradnju s organizatorima poznatog Hrvatskog festivala jednominutnih filmova proširuje pokretanjem književne manifestacije Jednominutna priča oslanjajući se pritom na temeljnu ideju filmskog festivala – formu od jedne minute.

Možeš li napisati priču koja se može pročitati u jednoj minuti? Imaš 18 ili više godina? Ako je odgovor na ta pitanja da, prijavi se na natječaj i osvoji vrijednu nagradu!

Najuspješnijih 15 priča prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva autori će imati priliku pročitati publici 25. svibnja 2023. godine na svečanoj manifestaciji u Gradskoj knjižnici Požega uoči održavanja 31. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova. Najbolje ocijenjena priča bit će nagrađena novčanim iznosom od 500 eura, dok će ostalih 14 dobiti utješne nagrade.

Natječaj traje od 15. veljače do 15. travnja 2023. godine, a cjelokupni program odvija se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Više o programu i natječaju pročitaj na našoj web-stranici!