23. 2. 2023.

Događaji, najave

Vlasta Peći Marčetić

Gradska knjižnica Požega u okviru projekta Čitam. 24. travnja 2023. godine održat će Festival dobre preporuke i 25. travnja 2023. godine javnu tribinu o važnosti čitanja, a tom će se prilikom požeškoj publici predstaviti poznata suvremena hrvatska književna imena.

Među njima je i prozna i dramska spisateljica, urednica i kolumnistica Marina Vujčić koja je na književnoj sceni debitirala 2010. godine objavivši roman Tuđi život. Autorica je bogatog stvaralačkog opusa koji je osvojio brojne čitatelje i za koji je osvojila brojna priznanja i nagrade. Iz njezina je pera izašlo više romana, drama, stihova za djecu, dnevničkih zapisa i scenarij za animirani film. Drame su joj zaživjele na kazališnim daskama, a romani u kojima se bavi istraživanjem unutarnjih svjetova, samoćom i emotivnim previranjima svojih junaka među najčitanijim su naslovima hrvatskih autora. 

U našem katalogu saznaj koje sve naslove Marine Vujčić možeš posuditi u Knjižnici, izaberi i pročitaj neki od njih te dođi u Knjižnicu 24. i 25. travnja kad ćeš imati priliku čuti autoricu! 

Ulaz na Festival dobre preporuke i tribinu o važnosti čitanja slobodan je za sve zainteresirane. Vidimo se u Knjižnici!

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.