1. 3. 2023.

Novosti

Dijana Klarić

Gradska Knjižnica Požega s ciljem revitalizacije života i djela hrvatske dječje književnice Zlate Kolarić-Kišur, koja je ujedno i znamenito ime požeške zavičajne povijesti i književnosti, te s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva objavljuje natječaj za dramsko djelo – igrokaz pod nazivom Povratak u Zlatnu dolinu. Tema je prijavljenog rada majka.

Inspiracija za temu ovogodišnjeg natječaja scenski je prikaz za djecu Dobra majka, ma i bijedna, čedu svom je zlata vrijedna! Zlate Kolarić-Kišur objavljen u nakladničkom nizu Dječje kazalište u nakladi St. Kugli 1937. godine, koji opisuje vrijednost majke u očima djeteta. Napiši igrokaz na temu majke, prijavi se i osvoji vrijednu nagradu te uprizorenje igrokaza u okviru završne manifestacije!

Najbolje ocijenjeno dramsko djelo (igrokaz) bit će nagrađeno novčanim iznosom od 400 (četiri stotine) eura i uprizoreno u okviru završne manifestacije Povratak u Zlatnu dolinu, u Požegi, prigodom obilježavanja 129. obljetnice rođenja Zlate Kolarić-Kišur.

Natječaj traje od 1. ožujka do 1. svibnja 2023. godine, a program se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Više o programu i natječaju pročitaj na našoj web-stranici!