3. 3. 2023.

Događaji, najave

Inga Devčić

U Festivalu dobre preporuke 24. travnja 2023. godine i javnoj tribini o važnosti čitanja 25. travnja 2023. godine, koje Gradska knjižnica Požega organizira u okviru projekta Čitam., sudjelovat će poznati hrvatski književnici. 

Među književnim gostima bit će i novinar, urednik i pisac Ivica Ivanišević. Iza njega je više desetljeća novinarskog rada povezanog s tjednicima Nedjeljna Dalmacija i Feral Tribune te dnevnim novinama Slobodna Dalmacija, a iz njegova je spisateljskog pera izašlo više romana, od kojih su neki nastali u suautorstvu s Marinom Vujčić, Antom Tomićem i Renatom Baretićem, dramskih tekstova za kazalište i radio te scenarija za film i televiziju, kolumni i književnih kritika. Taj kolumnist, humorist, kazališni pisac, novinar i urednik, kojeg publika rado čita, gleda i sluša, svojim je radom na mnogim poljima dao važan doprinos kulturi rodnog Splita i Hrvatske.

Zaviri u naš katalog i saznaj koja sve djela tog književnika možeš pronaći u Knjižnici, izaberi nešto s popisa i pročitaj, a 24. i 25. travnja dođi na Festival dobre preporuke i javnu tribinu o važnosti čitanja, kad ćeš imati priliku družiti se s autorom!

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.