3. 3. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

U utorak, 28. veljače 2023. godine, u Gradskoj knjižnici Požega gostovala je glazbenica, spisateljica i motivatorica Anđa Marić. Govoreći o osobnoj snazi i novim početcima, ta hrabra i snažna žena požeškoj je publici na Galeriji svjetlosti predstavila svoju knjigu Moja revolucija u 365 dana.

U opuštenom razgovoru s moderatorom Nevenom Kepeskim, novinarom, izdavačem, urednikom i glazbenikom, autorica je otkrila kako ju je u trenutku kad joj je karijera bila na vrhuncu na njezinom putu vjerno počela pratiti multipla skleroza. Dijeleći s publikom svoje iskustvo borbe s tom progresivnom bolešću, istaknula je kako se nakon devet godina skrivanja odlučila pojaviti u svojem životu baš svakog dana, svih 365 dana, a svoj je inat pokazala onog trenutka kad su joj rekli da je u bližoj budućnosti osuđena na invalidska kolica.

Ističući kako nije lako, ali je moguće, autorica je naglasila da je njezino putovanje s multiplom sklerozom rezultiralo ozbiljnom promjenom, revolucijom i osobnom evolucijom jer je postala žena kakva je oduvijek htjela biti. Poseban naglasak stavila je upravo na mentalno zdravlje te važnost volje i pozitivnog stava koji su njoj pomogli da otkrije i osvijesti vlastitu snagu, zbog čega danas često tješi druge ljude uvjeravajući ih da je ona zapravo dobro. Na predstavljanju je govorila i o svojim putovanjima te ljudima koji su je inspirirali, a publika je imala priliku čuti i nekoliko ulomaka iz knjige.

Knjigu Moja revolucija u 365 dana, iza koje se krije priča o ogromnoj snazi koja leži u svakom čovjeku, možeš pronaći na Odjelu književnosti u svojoj Knjižnici!