10. 3. 2023.

Novosti

Bernarda Pirović

U tijeku je Natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje koji je Gradska knjižnica Požega objavila u okviru projekta Čitam. Natječaj traje od 16. siječnja do 10. travnja 2023. godine, a provodi se s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti čitanja, popularizacije čitanja, poticanja snimanja i dijeljenja preporuka među zainteresiranim čitateljima te unaprjeđenja platforme Čitamo. sadržajima koji potiču kulturu čitanja. 

Prijaviti se možeš slanjem preporuke odabrane knjige u obliku videozapisa maksimalnog trajanja do tri minute u kojem ćeš se predstaviti, reći što preporučuješ i istaknuti zašto preporučuješ baš tu knjigu. Istu preporuku pošalji i u tekstualnom obliku u Word dokumentu na e-mail citamo.hr@gmail.com

Tvoja videopreporuka može biti objavljena na platformi Čitamo., a tekstualna preporuka u istoimenoj zbirci preporuka, uz druge sadržaje namijenjene popularizaciji čitanja koje će Gradska knjižnica Požega pripremiti i objaviti u okviru projekta Čitam. 

Gradska knjižnica Požega, uz prijenos uživo, 24. travnja 2023. godine organizirat će Festival dobre preporuke u kojem će sudjelovati pozvanih 15 najuspješnijih preporučitelja te poznati književnici Marina Vujčić, Ivica Ivanišević i Kristian Novak, a 25. travnja 2023. godine održat će se javna tribina o važnosti i poticanju čitanja. 

Pregledaj pristigle preporuke na Youtube kanalu i Facebook stranici projekta Čitam., inspiriraj se i sudjeluj i ti!

Prijavi se na Natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje, osvoji vrijedne nagrade i priliku za druženje s poznatim književnicima, dođi na Festival dobre preporuke i tribinu o čitanju te budi dio zajednice ljudi koja širi ljubav prema knjizi i čitanju!

Više o Natječaju pročitaj na web-stranici citamo.hr.

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.