17. 3. 2023.

Novosti

Inga Devčić

Imaš između 18 i 30 godina? Zanima te poduzetništvo? Želiš pokrenuti vlastito poslovanje ili unaprijediti svoju karijeru? StartUp je program za tebe, prijavi se!

StartUp u Knjižnici program je namijenjen članovima Gradske knjižnice Požega koji imaju između 18 i 30 godina. Ciljevi su programa poticanje poduzetničkog duha među mladima, razvoj vještina osobnog upravljanja, kao i komunikacijskih i tehnoloških vještina, upoznavanje s poduzetničkim okruženjem, usvajanje stručnih znanja i vještina iz područja ponašanja potrošača, marketinga, računovodstva, financija i javnog nastupa te poticanje cjeloživotnog učenja.

Program će voditi stručna predavačica, magistra menadžmenta Nina Alvir, a u okviru radionica gostovat će i poduzetnici te stručnjaci iz specifičnih područja: prof. dr. sc. Kristijan Krkač (Zagrebačka škola ekonomije i managementa, FFDI), Iva Pranjić (Craft Spirits d. o. o.), Mateja Đaković (Algoritam, Business Depot d. o. o.) i Mirko Logožar (Different, Eat Different).

StartUp će mladima pružiti mogućnost usvajanja novih i/ili dodatnih znanja i vještina potrebnih za pokretanje ili unaprjeđenje vlastitog poslovanja. Isto tako, namijenjen je i osobama koje se ne žele prepustiti poduzetničkim vodama, nego jednostavno žele unaprijediti postojeća znanja i vještine koje su im potrebne za postojeće radno mjesto, pronalazak zaposlenja ili unaprjeđenje svoje karijere.

Program se sastoji od dvaju općih modula, Razvijanje poduzetničkog načina razmišljanja i Definiranje poslovnog modela, a provodi se organiziranjem deset radionica.

Prvi modul obuhvaća četiri radionice:

  • Uvod u poduzetništvo i kreativnost
  • Delegiranje, odlučivanje i vodstvo
  • Komunikacija i kritičko razmišljanje
  • Planiranje, upravljanje vremenom i rizikom.

 Drugi modul obuhvaća šest radionica:

  • Uvod u poslovni plan i stvaranje ideja
  • Potrošači i tržišna konkurencija
  • Osnove marketinga
  • Osnove digitalnog i content marketinga
  • Osnove računovodstva, troškovi i resursi
  • Javni nastup i prezentacijske vještine.

Radionice će se održavati u Dvorani znanja Knjižnice od 17. travnja do 24. svibnja 2023. godine, svakog ponedjeljka i srijede od 18 sati do 20:30.

Radionice su besplatne za članove Gradske knjižnice Požega. Prijave su obvezne, a prijaviti se možeš osobno na Odjelu za mlade i multimediju, na e-mail omm@gkpz.hr ili na broj 099 524 83 68. Broj mjesta ograničen je, a prijaviti se možeš do 15. travnja!

Prijavi se, saznaj više o poduzetništvu i unaprijedi svoja znanja i vještine!

Program se održava uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.