21. 3. 2023.

Najava

WEB-TIM

Predstavljanje knjige Priča o kugi i nevidljivom Edgaru Erike Žilić Vincetić održat će se u petak,  24. ožujka 2023. godine, u 18 sati u Dvorani mudrosti Knjižnice. Autorica je diplomirala povijest i hrvatski jezik i književnost, a danas radi u Državnom arhivu u Osijeku. 

Erika Žilić Vincetić predstavit će svoju prvu knjigu iz planirane trilogije koja pripada žanru povijesne fikcije, a njezine ilustracije izrađivala je samostalno inspirirana mjestom radnje i motivima, kao i poviješću.

U događaj je kao promotora uključila dr. sc. Danijela Jelaša, profesora na Filozofskom fakultetu u Osijeku koji se bavi srednjim vijekom, i diplomiranu glumicu Nikolinu Baškarad koja će glumiti dijelove Edgara”. Vlasnica Naklade Cranium i spisateljica Jelena Hrvoj javit će se putem online prijenosa.

Spisateljica će nas provesti kroz uzbudljivu dogodovštinu ispreplićući činjenice i fikciju, te nam uz povijesne činjenice o gradu prezentirati priču koja se kreće kroz različita vremena, obilježena različitim vrijednostima, samo da bismo na kraju shvatili kako neobični gospodin Edgar ne pripada ni jednom trenutku u povijesti, te i dalje ostaje jedan veliki misterij i nepoznanica. ― Naklada Cranium

Dođi i saznaj više o autorici i nevidljivom Edgaru! Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Vidimo se u Knjižnici!