24. 3. 2023.

Novosti

Vlasta Peći Marčetić

U okviru projekta Čitam. Gradska knjižnica Požega pripremit će i objaviti zbirku preporuka Čitamo. koja će okupiti prijavljene tekstualne preporuke pristigle na Natječaj za prikupljanje preporuka za čitanje i druge sadržaje koji potiču čitanje uključujući preporuke Čitateljskog kluba Lectoria, Čitateljskog kluba ČČ Čitam&Čilam i tematske preporuke.   

Prijavi se na Natječaj do 10. travnja 2023. godine, pošalji preporuku odabrane knjige u obliku videozapisa maksimalnog trajanja do tri minute u kojem ćeš se predstaviti, reći što preporučuješ i istaknuti zašto preporučuješ baš tu knjigu, a istu preporuku pošalji i u tekstualnom obliku u Word dokumentu na e-mail citamo.hr@gmail.com. Tvoja videopreporuka može biti objavljena na platformi Čitamo., a tekstualna preporuka u istoimenoj zbirci preporuka. 

Na kraju projekta Čitam. u okviru kojeg će Gradska knjižnica Požega, uz prijenos uživo, 24. travnja 2023. godine organizirati Festival dobre preporuke, a 25. travnja 2023. godine javnu tribinu o važnosti i poticanju čitanja, bit će tiskana zbirka preporuka Čitamo. Publikacija koja će sadržavati tekstove s osobnim preporukama prezentatora iz cijele Hrvatske distribuirat će se po knjižnicama u Hrvatskoj, a njezin će sadržaj služiti kao baza dobrih preporuka i koristan alat svima koji traže ideju za čitanje. 

Inspiraciju potraži među pristiglim preporukama na Youtube kanalu i Facebook stranici projekta Čitam. Sudjeluj, pošalji svoju preporuku i budi dio zajednice ljudi koja širi ljubav prema knjizi i čitanju!

Više o Natječaju i projektu Čitam. pročitaj na web-stranici citamo.hr.

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.