14. 4. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

Kako je školski odmor odlična prilika za organizaciju akcijskog slaganja Lego-setova za osnovnoškolce, i ove su praznike ljubitelji Lego-kockica proveli na Odjelu za mlade i multimediju Gradske knjižnice Požega. Iako je planirano trajanje proljetnog Lego-maratona za osnovnoškolce bilo od 11. do 14. travnja 2023. godine, uporni i vrijedni sudionici u iznenađujuće su kratkom roku složili setove. Naime, već su drugog dana u poslijepodnevnim satima bili sastavljeni gotovo svi setovi, što je dosadašnji rekord!

Ovog je puta u akciji slaganja, koja je organizirana s ciljem kvalitetnog provođenja školskih praznika, razvoja logičkog razmišljanja te suradničkih i komunikacijskih vještina, sudjelovalo 20 strpljivih legoljubaca. Timski se sastavljalo ukupno deset Lego-setova raspoređenih prema dobnim skupinama, od kojih neki imaju i više od 1000 dijelova, a sati istraživanja, igre i zabave u Knjižnici bili su usmjereni na razvoj sposobnosti zaključivanja i koncentracije, poticanje kreativnosti te stvaranje nekih novih poznanstava.

Nakon završetka Lego-maratona održane su izložba složenih Lego-setova te dodjela priznanja za upornost, uloženi trud i uspješno sudjelovanje. Još jednom čestitamo svim sudionicima!

Kako je bilo, pogledaj u fotogaleriji!