17. 4. 2023.

Događaji, najave

Mirna Obradović

U četvrtak, 20. travnja 2023. godine, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Požega održat će se otvorenje izložbe Mali princ koja će biti postavljena u Galeriji Tunel. Riječ je o ciklusu slika Jasmine Lesić, magistre ekonomije koja se desetak godina bavi slikarstvom. U tom se području i educirala u Centru za likovni odgoj Grada Zagreba, a na samostalnim i skupnim izložbama radove izlaže od 2016. godine.

Autorica u svojoj izložbi isprepliće razne motive iz knjige Mali princ Antoinea de Saint-Exupéryja, jednog od najpoznatijih klasika koji je inspiriran istinskim životnim vrijednostima, prateći prinčevu potragu za shvaćanjem kakvu važnost za njega ima ruža i spoznaju da mu je ona zapravo smisao života. Na taj način prikazuje priču o ljubavi, posvećenosti, svakodnevnom „zalijevanju“, smrti te povratku istinskoj ljubavi. Njezin ciklus slika nastao integriranjem prirodnih materijala te akrilnih boja na lesonit-pločama i pamučnim platnima posvećen je djeci i odraslima koji nisu zaboravili čuvati i „zalijevati“ dijete u sebi.

Izložba Mali princ, koja je dio Izložbenog programa Gradske knjižnice Požega i realizira se uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, bit će postavljena do 20. svibnja 2023. godine.

Dođi i pogledaj izložbu koja će te zasigurno inspirirati te podsjetiti na to da se samo srcem dobro vidi i da je ono bitno očima nevidljivo!