19. 4. 2023.

Događaji, najave

Inga Devčić

Gradska knjižnica Požega u okviru projekta Čitam., uz prijenos uživo, organizirat će Festival dobre preporuke u sklopu kojeg će se predstaviti pozvanih 15 najuspješnijih preporučitelja iz Natječaja za prikupljanje preporuka za čitanje. 

Svoju prijavu poslao je ukupno 31 preporučitelj, a nakon završenog Natječaja članice Prosudbenog povjerenstva pregledale su sve pristigle preporuke te su na temelju popularnosti videopreporuke na društvenim mrežama platforme Čitamo., najuvjerljivije preporuke, kvalitete videozapisa i kvalitete govorne prezentacije odabrale 15 najboljih kandidata koji će nastupiti na Festivalu dobre preporuke.

Festival dobre preporuke održat će se 24. travnja u 18 sati u Dvorani mudrosti Knjižnice. Dođi u Knjižnicu, poslušaj preporuke knjiga uživo i licitiraj za svoju knjigu. Ako poželiš pročitati preporučenu knjigu, tijekom održavanja Festivala preporučene knjige možeš odmah i posuditi! 

U Festivalu dobre preporuke sudjelovat će i poznati književnici Kristian Novak, Marina Vujčić i Ivica Ivanišević, nakon čega će se održati i književni susret u okviru kojeg će se ti književnici predstaviti publici u 19:30 na Galeriji svjetlostiPoticanje čitanja i važnost čitanja bit će tema javne tribine koja će se održati 25. travnja u 11 sati na Galeriji svjetlosti Knjižnice. 

Ulaz na festival, književni susret i tribinu slobodan je za sve zainteresirane. Dođi u Knjižnicu, poslušaj preporuke knjiga uživo, licitiraj za svoju knjigu, poslušaj poznate književnike i sudjeluj u tribini o važnosti čitanja. Vidimo se u Knjižnici!

Prati nas za više informacija o projektu Čitam. 

Projekt Čitam. usmjeren je na niz aktivnosti za razvijanje čitateljskih navika i interesa različitih dobnih skupina, posebice ranjivih skupina (djece i mladih, starije populacije, osoba s invaliditetom), i na taj način osigurava preduvjet za njihov cjelovit osobni razvoj, podizanje stupnja njihova obrazovanja, poboljšanje kvalitete života te veću socijalnu uključenost u društvo.

Projekt Čitam. koji Gradska knjižnica Požega provodi u suradnji s partnerom Gradom Požegom financira se na temelju Ugovora s Ministarstvom kulture i medija Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, iz Europskog socijalnog fonda (85 %) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Ukupna je vrijednost projekta 443.241,26 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima.

Projektom će se unaprijediti i mrežna platforma Čitamo. na kojoj će se kontinuirano objavljivati preporuke za čitanje i sadržaji koji potiču kulturu čitanja. Prati nas za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Gradske knjižnice Požega.