11. 5. 2023.

Događaji, izvješća

Mirna Obradović

U srijedu, 10. svibnja 2023. godine, u 19 sati u Gradskoj knjižnici Požega gostovala je Iva Mihalic Krčmar koja se sa suprugom Brankom krije iza Putoholičara. Ova zaljubljenica u putovanja iz Međimurja s brojnom je publikom u Dvorani mudrosti podijelila njihova iskustva s 3939 kilometara dugog putovanja Amerikom, popraćena zanimljivim fotografijama i videozapisima.

Na samom početku publici je predstavljena njihova popularna mrežna stranica Putoholičari na kojoj Iva i Branko svim ljubiteljima putovanja približavaju razne destinacije u Hrvatskoj i šire, ali i nude savjete kako i gdje putovati jeftinije jer su upravo troškovi jedan od glavnih problema koji sprječavaju ljude da se odvaže na putovanje.

U putopisnom predavanju o putu od Chicaga do Los Angelesa i američkoj cesti Route 66 Iva je potom provela posjetitelje saveznim državama kroz koje su prošli ističući njihove specifičnosti, pri čemu su saznali više o nekadašnjoj važnosti ceste koja je bila žila kucavica Amerike, smještajima koji se nude, besplatnim stvarima i dodatnim troškovima te zanimljivostima koje su im odvlačile pozornost i usporavale putovanje poput muzeja, kafića, ustanova i kuća iz serija i filmova. Pritom je otkrila i brojne detalje poput onih gdje je moguće pronaći internet, koje su im se životinje našle na putu, što ih je sve ljutilo, što učiniti kad ništa ne ide po planu i gdje su sreli ljude hrvatskih korijena, ali i da se njihovo vjenčanje dogodilo upravo na putovanju.

Na kraju je publika imala priliku čuti koliko putovanja promijene čovjeka i kako je najteži korak krenuti, a predavanje koje je možda potaknulo neke od zainteresiranih posjetitelja da se odvaže krenuti Routom 66 zaključeno je pitanjima publike!

Kako je bilo na predavanju, pogledaj u fotogaleriji!